diumenge, 25 de novembre del 2012

Espaguetis d'espirulina amb tofu

El primer plat que vaig elaborar va ser el de la fotografia;

  • sopa miso de verdures, 
  • bleda escaldada, 
  • pickles de pestanaga i col 
  • espaguetis saltejats amb tofu.
  • remolatxa bullida






La forma d'elaboració dels espaguetis, de la sopa miso i de la bleda es basen en:
"Disfruta de la macrobiótica, la dieta equilibrada" Loli Curto, ed.
 Oceano Ambar
Aquest dinar és molt fàcil de cuinar (mesures per 1 persona):

  • Sopa Miso: 1 porro, 1 pestanaga, 1 tros de carabassa, 1 fulla de col, 1 litre d'aigua i una culleradeta de miso. Sofregeix les verdures amb poquíssim oli en una olla; hi afegeixes l'aigua i ho deixes coure 20 min.. Abans d'apagar el foc omples un got amb aigua calenta de dins l'olla i hi fons el miso. Un cop ben fos el poses dins l'olla. La quantitat de miso aproximada és de mitja cullera de cafè per bol de sopa. En el cas de les sopes i les cremes, és molt còmode cuinar-ne per un parell de dies.
  • Espaguetis; 60 grms d'espaguetis, mig porro, alfàbrega o julivert, alga nori esmicolada: bullir els espaguetis amb aigua sense sal ni oli. Tallar el porro en trossets i sofregir-lo en una paella amb un poquet d'oli, afegir-hi el tofu tallat a quadradets, un poc de sal, salsa shoyu i l'alga nori. Finalment, també els espaguetis escorreguts. Mesclar-ho tot. Es pot presentar amb julivert o alfabrega per damunt.
  • Bleda escaldada; posar aigua a bullir dins d'una olla. Tallar les fulles de bleda en tires. Posar-les dins de l'olla quan l'aigua ja bulli. En 2 minuts treure-les i escorre-les.Amanir-les amb oli d'oli o salsa de soja. No posar-hi sal crua.
  • Pickles; són comprats. Són de la marca Vegetalia.
  • Remolatxa: bullir-la amb la pell durant 20 min. Un cop està freda pelar-la. 
"És recomanable començar l'àpat per la sopa per preparar l'estomac i estimular els sucs gàstrics i acabar amb un mos de verdura dolça" Curto, pag.148. D'aquesta manera no necessitaràs un dolç elaborat per acabar el dinar.

Bon profit!!

1 comentari: