dimecres, 5 de desembre del 2012

Crema de colifor amb pinxos de tofu i verdures, porro gratinat i arròs amb alga nori.

Avui un plat molt senzill i molt bo:
  • Crema de coliflor (Montse Bradford)
Necessitam: ceba tallada fineta, coliflor, oli d'oliva, salsa de soja, nou moscada i sal marina
Sofregim la ceba amb un poquet d'oli durant 12 minuts. La ceba sempre s'ha de sofregir destapada, d'aquesta manera s'evaporen els seus gasos. Afegeix la coliflor, la nou moscada, dues tasses d'aigua i la sal. Tapa l'olla i deixa-ho coure durant 20 minuts. Un cop ha passat el temps de cocció hi podem afegir aigua o llet d'arròs o avena, segons com ens agradi de clar o espès.


  • Pinxos de tofu (Loli Curto)
Necessitam: tofu, ceba, pestanaga, shoyu, olives negres, sal marina, orenga i aigua.
Hem de tallar el tofu en quadrats grossos, la ceba i la pestanaga en talls grans. Agafarm el pal i hi enfilam: ceba,  pestanaga, tofu ceba, una oliva i un tros de tofu. Repetirem aquesta seqüència les vegades que siguin necessàries. Un cop fet el pinxo el submergim en un bol on prèviament hi haurem posat; shoyu, aigua, sal i orenga i a continuació el courem a la planxa.
.  



  • Porros gratinats (Montse Bradford);
Necessitam: porros nets i tallats a trossos grans, per fer la salsa beixamel; 1 ceba, sal marina, nou moscada, farina integral i llet d'avena, oli d'oliva i ametlles en pols.
Salsa beixamel; sofregim la ceba amb un poc d'oli i sal. Hi afegim la llet i mentre la remanam afegim la farina, d'aquesta manera no es faran grumolls. Anirem afegint farina fins que trobem que hem aconseguit la consistència desitjada; cal tenir en compte que a mesura que la llet està més calenta, la mescla de cada vegada es fa més espesa. Posar-hi la nou moscada al gust
Mentre haurem cuit al vapor els porros durant uns 8 minuts. Passat aquest temps els posarem en un font i els cobrirem amb la salsa beixamel i un poquet d'ametlles ratllades. Ho deixarem gratinar 10 minuts dins del forn.

  • Arròs amb alga nori: es tracta simplement de trempar l'arròs amb alga nori un cop el cereal està cuit.
La crema de coliflor l'he trobada especialment bona; la em direu si us ha agradat.
Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada