dimarts, 15 de gener del 2013

Avena


Avui vull mostrar-vos tres tipus d'avena que tenc normalment a casa; avena en gra, en floc i formant part de muesli. L'avena és coneguda per les seves propietats energètiques i la seva alta digestibilitat És un cereal molt utilitzat en els països on l'hivern és especialment fred: Escòcia, Irlanda, Alemanya, etc...per què té la virtut d'escalfar el cos.. 


  •  Avena en gra: normalment s'utilitza per fer cremes o plats acompanyats de verdures, com per exemple avena amb carabassa. L'avena amb gra s'ha de deixar reposar dins d'aigua durant al manco 8 hores ( tota la nit). Després escorre-la i cuinar-la durant una hora amb aigua i alga kombu, que afavoreix la cocció. També la podríem cuinar per elaborar una crema per menjar-la per berenar, però com que necessita força temps per coure's és més còmode utilitzar l'avena amb floc.




  • Avena en floc: es tracta del gra que hem vist abans premsat, per tant, conserva les mateixes propietats que l'avena en el seu format original. Els flocs d'avena són un berenar pràctic i molt sa. Els podem coure durant 10 minuts amb un poquet d'aigua i fruits deshidratats com gerds, mores, albercocs. Per donar-li encara més gust hi podem afegir una branqueta de canyella o vainilla. Un cop està cuita jo hi afegeixo un poquet de llet d'ametlla o avena i algun fruit sec. D'aquesta manera ens haurem fet un muesli a mida. Ja fa un mes us vaig presentar un berenar precisament fet d'aquesta manera: crema de cereals amb albercocs. Per altra banda també els podem utilitzar per cuinar pans, galletes o coques, com la de la següent fotografia; una coca de poma a la que hi dedicaré una entrada pròximament.

Una coca ideal per fer la bereneta




  •  Avena en muesli elaborat: en darrer lloc us vull mostrar un dels tipus de muesli que podem trobar a les botigues dietètiques. Aquest és un dels més senzills ja que només té fruits secs, panses i cereals integrals. És una bona opció pels que no tenen temps al matí per cuinar. Així i tot, per jo és més agradable crear-se les pròpies mescles. 




L'altre dia vaig comprar de la marca Celnat, una bossa on hi ha flocs de 5 tipus diferents de cereals: blat, avena, arròs, ordi i sègol. Aquests flocs es poden utilitzar igual que els flocs d'avena. 
És important que els nostres berenars siguin variats i diferents cada matí. Podem aprofitar els cap de setmana per fer alguna crema més elaborada. En canvi els dies en els que tenim pressa ens podem fer un muesli diferent cada matí. D'aquesta manera podem alternar la típica torrada de pa amb altres berenars també complets.
Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada