dissabte, 23 de març del 2013

Farcellets de bledes amb quinoa i algues; coliflor amb salsa de mostassa per acompanyar


Fa unes setmanes que m'han deixat un nou llibre de receptes vegetarianes; "El nuevo libro de la cocina natural" Blanca Herp, ed. integral , no és un llibre de receptes macrobiòtiques, però algunes de les que proposa es poden aprofitar.
D'aquest llibre he extret els farcellets de bledes.

  • Farcellets de bledes
Necessitem: tofu, alguns fruits secs, curcuma, quinoa, bledes, alls tendres, olives negres i flocs d'alga nori.
Primer sofregim els alls tendres amb un poquet d'oli, un cop llest hi afegim el tofu i els fruits secs. A continuació hi posam l'aigua necessària per la cocció de la quinoa (si és brou vegetal serà més gustós) i la curcuma i ho deixam bullir uns 5 minuts. Finalment hi afegim la quinoa, les algues i les olives i deixam que cogui durant els 25 minuts que necessita el cereal.
Aprofitam aquest temps per escaldar les bledes amb aigua salada; ha de ser un temps breu perquè és molt fàcil que amb la cocció es rompin i ja no ens serveixin per fer farcellets.
Un cop la quinoa ha refredat un poquet podem començar a fer els farcellets; ben obrim les fulles i hi col·locam la mescla per després embolcallar-ho amb la fulla com si féssim sushi.







  • Coliflor amb salsa de mostassa
Aquesta és una recepta del llibre de Montse Bradford "La nueva cocina energetica".
Necessitem: coliflor, sal.
Per la salsa; 1/2 tassa d'aigua, 1 cullereta d'oli de sèsam, 1 cullerada de mostassa, 1 cullereta i mitja de miso blanc, 2 culleretes de concentrat de poma.

Per començar hem de coure la coliflor amb aigua bullent durant 6 minuts. Un cop cuita feim la salsa i li posam al damunt, podem adornar-ho amb alfàbrega.


2 comentaris:

  1. M'agrada s'idea dels farcellets de bledes, queda molt original i a més es super sa! Crec que ho provaré amb mill, ja que queda més compacte que sa quinoa i mai sé com l'he de fer. Gràcies per sa recepta!

    http://quinoawakame.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  2. Hola, aquesta recepta es mooolt bona jo hi he afegit esparrecs que vaig agafar diumenge...ara es temps. Gracies per les receptes i els consells.

    ResponElimina